Kom i form med internet

Att sitta framför datorn är ingenting som hjälper den som vill komma i form. Däremot kan den som vill gå ned i vikt, bli starkare eller förbättra sin kondition hitta mycket hjälp på internet.

Användandet av internet ökar varje dag. Det som ökar allra mest är användandet av appar som ansluter till internet. Detta, i kombination med fitnesstrenden som vi ser just nu, gör att den som behöver en knuff för att komma igång med sin träning kan göra just detta. Komma igång, alltså.

Träning på gymDen som börjar träna gör klokt i att följa ett program. Ett program är en serie instruktioner som säger hur ofta man ska träna, vilka övningar man ska göra, hur många gånger man ska upprepa övningen i varje set, och hur många set man ska göra. Det finns flera populära program, som alla är dokumenterat bra för den som vill komma igång med sin träning, och de finns ofta att tillgå som appar eller direkt i webbläsaren. Två exempel är Starting Strength och Stronglifts, men det finns många fler. Båda dessa fokuserar på styrketräning med skivstång.

Vill man ha fler övningar i sin träning, eller kanske använda den egna kroppsvikten, rekommenderas sajten Styrkeprogrammet. Där hittar man troligen det största arkivet av olika övningar, framför allt för ökad styrka, som finns på det svenska språket. Styrkeprogrammet finns också som app. Denna kostar lite pengar, men det är definitivt värt det.