Mobilen allt viktigare

Idag äger de flesta av oss en mobiltelefon och få av oss har svårt att minnas en tid när vi klarade oss utan den portabla minidatorn – något som även syns i rådande shoppingtrender och i hur sökmotorn Google väljer att ge fördel till sajter som har en mobilversion.

Tidigare i år kunde sökmotorn Google meddela att mobilen kommer komma att bli en viktig variabel i deras algoritm som väljer vilka sajter online som ska visas först i sökresultaten när någon googlar. Bland annat ska Googles produktchef Doantam Phanha sagt till Dagens Media att:

”Även om vår sökindex kommer att fortsätta att vara en enda index för webbplatser och appar kommer våra algoritmer så småningom i första hand använda den mobila versionen av en webbplatsens innehåll för att rangordna sidor från webbplatsen”

mobil-ritadPå så sätt går snabbt att konstatera att mobilen blir allt viktigare även när det kommer till vår inställning till internet. Till exempel skriver Dagens Handel att tre av fyra köp faktiskt görs via en mobiltelefon och inte från en dator. Något som också gör det förståeligt att sajter såsom Fyndiq satsar på att erbjuda produkter som skyddar våra mobiltelefoner – de har förstått hur viktigt telefonen faktiskt är för privatpersonen och dennes vardag. På bland annat sidan https://fyndiq.se/mobil-surfplattor/iphone-tillbehor/iphone-7-plus/ hittas tillbehör och skydd till den senaste iPhone telefonen nummer 7 och 7 Plus att skaffa sig, men har man en annan telefon finns det självklart produkter även till dem.

Nya betalfunktioner visar telefonens betydelse

En annan sak som också visar på att mobiltelefonen blir allt viktigare i våra liv är alla de nya betalfunktionerna som poppat upp på marknaden den senaste tiden. Och den betalfunktion som verkligen utmärker sig inom detta är Swish, skriver InternetWorld som menar att den mobila revolutionen som verkligen är full blomning också lockar andra till att försöka matcha Swish-betalningens framgång. Nåra man till exempel listar som kommande och framtida konkurrenter till Swish är nya betallösningar såsom Apple-, Android- och Samsung Pay är på gång att lanseras och man menar även att tidigare lösningar som Seqr och WyWallet är på väg att försvinna. Men på det samma taget kan en sak konstateras: mobilen är allt viktigare i våra liv.