Shoppa design på Blocket

Det har alltid varit möjligt att fynda design på köp- och säljsajten Blocket. Men nu blir det lättare. En ny sajt har lanserats, som gör det lättare att hitta både klassisk och nyare design i det stora utbytet på webbplatsen.

Antik soffa och lampaDet händer saker på Blocket. Sajten har en ny logga, och själva designen har också fått en lättare ansiktslyftning. Men den stora nyheten är att Schibsted, som äger sajten har skapat s.k. pop up-sajter för den som vill ta del av ett visst segment av de varor som finns till försäljning.

Än så länge finns två sådana pop up-sajter: Blocket Design och Blocket Mode. Båda fungerar på samma sätt. Det går att filtrera på designers och varumärken, och man kan välja att söka i hela Sverige eller i ett speciellt län. Mer om satsningen finns att läsa här.

En dålig sak är dock att ingen av sajterna har någon sökfunktion. Så om man vet precis vad man är ute efter – det kan vara ett Superellips-bord eller att par Rod Laver-skor från Adidas – då är det bättre att man surfar in på vanliga Blocket. De här sajterna är mer gjorda för bläddring, även om det som nämnts finns en filtreringsfunktion för att hitta vissa designers eller varumärken.